Dagens i Almedalen

Dagens bu-rop. Mot Erik Åsbrink som talade om förtroendekrisen efter finanskrisen. Han ville inte erkänna att borgarna hade skött det bra och gjorde en mindre snygg historieskrivning av att det är tack vare sossarna som Sverige har en bra ekonomi, och att det alltid är under borgerligt styre som det går dåligt. Det blev rejäla burop, och sen började sandlådekastningen om vems fel det är, vilka som regerar sämst, varför Kjell-Olof Feldt avgick, vem som fått ta rätt på vems skit och så vidare.

Åsbrink om finanspolitik och förtroende

Dagens mops – jag som käftade upp mig mot Erik Åsbrink och diskussionen om förtroendekrisen, genom att säga att det är just sådana här smutskastdiskussioner som gör att fötroendet för politiken och finanserna är lågt. När jag presenterade mig som forskare från Handels sa Åsbrink att jag skulle vakta vad jag sa eftersom han sitter i Handels ledning. Så jag svarade att jag hade ganska mycket att säga honom. Till exempel om anställningsvillkor.

Dagens konstigaste val – män som envisas med att i 30 graders värme gå runt i kostym och slips och kvinnor som väljer högklackat bland kullerstenarna.

Dagens skarpaste analyser – av Martina Lind som skapat och driver politometern. se. Hon var med i panelen både på utdelningen av årets starkaste varumärke och på frukosten om sociala medier. Kunnig och skarp.

http://martinalind.com/

http://www.politometern.se/om_sajten/

Dagens sämsta uttalande – av företrädaren från makthavare.se som när hon mottog utmärkelsen Årets Varumärke i Almedalen 2010 ett par gånger sa ”det var på tiden!!!”. Ni sjönk som en sten i anseende. Det var inte charmigt när Matti Ahtisaari fick Nobels fredspris och sa att han väntat på det. Han har jobbat med fred i flera decennier. Det var inte charmigt när makthavare.se tyckte det var på tiden för att de arbetat sen 2006 i Almedalen. Men framförallt. Man kan inte räkna med att få ett pris!!!

http://www.makthavare.se/2010/07/09/makthavare-se-arets-varumarke-2010/

Paneldiskussion kring den som visade sig vara vinnare

Dagens fel vinnare – Det borde varit någon av de två andra nominerade varumärken som vunnit. Frälsningsarmén som var de som var de enda som vunnit på Gudrun Schymanns eldning av pengar. Strax efteråt satte Frälsis upp en affisch som sa att istället för att bränna upp kan man ge pengar till dem så gör de något bra för pengarna. Min andra personliga favorit av varumärkena var JAG – personlig assistans. De svarta ballongerna med rosa text har varit överallt. Likaså människor – funktionsförhindrade och andra – med hattar, t-shirtar och tatueringar med JAG i rosa. Martina Linds kommentar till detta var helt rätt. JAG har tagit tillbaka kampanjen till den grundläggande kommunikationen och övertygandet. Genom att vara sig själva, företräda sig själva och i det personliga mötet kommunicera, har ett varumärke skapats. Dessutom blir det också tydligt när man ser funktionshindrade här i Almedalen, hur frånvarande de är i resten av samhället – i media, på jobbet, på sta´n, i politiken.

Dagens minst neutrala – Alexander Bard som skulle vara moderator i en paneldebatt om sociala medier i Almedalen. Han är både pålåst och rolig, men lätt egenkär för att vara moderator och tog helt klart mest plats av alla. Missade dessutom att fördela ordet mellan de olika deltagarna i paneldebatten, så den som inte avbröt fick inte ordet.

 http://www.digitalaaffarer.se/?p=1619

http://bambuser.com/channel/Almega/broadcast/876002

Dagens visionär – världsfotografen Mark Edwards som på Internationella Torget berörde med musik, fakta, vackra ord och så förståss fantastiska bilder!

http://markedwards.net/

Annonser

2 kommentarer

Filed under Gott och blandat, Ledarskap, Politik, Populärkultur, Retorik, Social media

2 responses to “Dagens i Almedalen

  1. Pingback: Resumé av Bloggplats H12

  2. Pingback: Almedalens värsta, bästa, synligaste…..!!!! | Lena Lid Andersson

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s