Hägglund roligaste retorn

Hägglund är den skickligaste retorn (talaren, en retoriker är den som håller på med ämnet retorik).

Han är snabb, visar självdistans och får in poänger. Kanske var han inte på topp helt, men ändå riktigt bra. På ordmolnet som visas i SVT (se nedan) ser man att det rödgröna får stort utrymme i talet, men också att vilja!

Visst innehöll talet kritik mot oppositionen, men den målade också upp framtiden. Hägglund använde också, som förra Almedalen, begreppet verklighetens folk. Och media, som DN, kan inte låta bli att plocka upp det. Men ärligt, det han främst kommenterade var vilket tjohej det blev förra året, vilket alltså är ett tecken på att det finns klasskillnader, över- och underordning.

Det som annars främst utmärkte Hägglunds tal var den något annorlunda dispositionen. Han började, efter att ha viftat undan magbakterie-diskussionen, med ett starkt pathos om Kuba. Mittendelen var däremot roligare och lättsammare. I avslutningen så återvände han sedan till känslomässighet och framtid. Detta tror jag var ett smart drag. Att stå ute i solen i en dryg halvtimme i en folkmassa, då är lättsamt rätt väg att gå. Så istället för att avsluta och börja lättsamt, fick vi mer av detta, och mer seriöst på slutet.

Under mina dagar i Almedalen har jag varit på en mängd seminarier som handlat om sociala medier. Här har Hägglund fått figurera som exempel ofta. Han ska nämligen twittra ofta och mycket – han lär svara omedelbart om man skriver och frågar via twitter. Också det är ju ett kommunikativt ledarskap! Sen är ju hans webadress också ganska rolig för en partiledare för ett parti som har runt 4% anhängare…:  http://www.partiledaren.se/

http://twitter.com/goranhagglund

http://svt.se/2.130380/1.2072352

http://www.dn.se/ledare/huvudledare/ytlig-verklighet-1.1131761

Lämna en kommentar

Filed under Ledarskap, Politik, Retorik, Social media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s