Miljöpartiets tal i Almedalen ur ett retoriskt perspektiv

På lördagen var det så Eriksson och Wetterstrands tur. De delade jämlikt halva tiden var. Tänk vad spännande det hade kunnit bli om de istället hade valt att varva! Eller ha en dialog!

De hade snyggast skyltning bakom sig – en stor banderoll med titeln ”Modernisera Sverige” där Sverige var grafiskt illustrerad på olika sätt – med grekiska bokstäver, med i-et som vindkraft, med regnbågens färger, med tecknet för kvinna/man.

Maria sa, bland annat, att borgarnas partiledartal denna vecka framförallt handlat om rödgrön politik. Det var en onödig kommentar i backspegeln, eftersom de båda språkrören ägnade så stor del av sitt tal åt att diskutera borgerlig (moderat) politik. Dessutom på ett sätt som närmast liknade personangrepp, genom att de tog person för person (Eskilsson) istället för att prata ämne (lantbruk).

Maria sägs ofta vara den skarpare talaren av de båda, men jag tycker nog att båda är duktiga. Hon är lite vassare, särskilt denna dag då hennes uttalanden dröp av sarkasm från och till. Jag gissar att det är ett tecken på att valet närmar sig, och att valdebatten från och till kommer att bli tuff.

http://www.svd.se/nyheter/politik/valet2010/miljopartiet-holl-tal-i-almedalen_4977365.svd

http://www.expressen.se/Nyheter/val2010/1.2059646/mp-vill-infora-forbud-mot-nya-kopcentrum

Lämna en kommentar

Filed under Ledarskap, Politik, Retorik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s