Ödmjukhet Bildt!

Tänk vad tyst det är i media idag om gårdagens debatt i Agenda mellan Bildt och Eliasson! Media verkar märkligt ointresserad av globala frågor i valdebatten. Just denna debatt mellan de två giganterna var dessutom osedvanligt trist. Tjafsigt, är väl bästa ordet. Ingen av dem kom ut särskilt väl. Eliasson kände sig tvungen att vifta med ett protokoll, och Bildt sa flera gånger att han minsann varit både här och där. Vid ett tillfälle talade han om ett särskilt land, och slängde till Eliasson ”…jag vet inte om du varit där”. Så onödigt. Eliasson är väl en av de svenskar som rest mest och är insatt i flest konflikter i världen. Härskartekniker som det här, faller alltid tillbaka på en själv.

Jag har träffat både Bildt och Eliasson och tycker båda är bra debattörer och båda står på djup kunskap. Just därför blev det desto löjligare när de båda tuppade sig inför varandra och försökte göra ned varandra. Tråkig debatt som inte kom att handla om sakfrågan, vilka två varianter av utrikespolitik vi kan välja på, utan snarare om personfrågor.  

http://www.expressen.se/nyheter/1.2114686/bildt-de-rodgrona-har-kohandlat-med-ohly?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

http://www.aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7693953.ab

http://svt.se/agenda/

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ledarskap, Politik, Retorik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s