Påverkar social media politik? Påverkar social media ledarskap?

I somras började jag på allvar fundera på social medias betydelse för ledarskap. I Almedalen funderade jag på social media och politik. Påverkar social media politik? I somras och i höstas svarade jag nog nej på den frågan. Det går naturligtvis inte att mäta om eller hur mycket betydelse det har. Men jag kunde inte se att det som hände på social media påverkade varken det som hände i Almedalen eller valet i september. Snarare reflekterade social media det som hände i Almedalen eller i september.

Nu är jag inte alls så säker på om svaret är nej. Jag tror visserligen att Wikileaks avslöjanden är överskattade. Men påverkar, det gör de.

Påverkar social media ledarskapet? Här är jag däremot ganska säker. Social media kan vara en plattform för att utöva sitt ledarskap. Det går fort och når många. Och social media är en fristad för politisk inkorrekthet. Åkessons reaktion på självmordsbombaren i Stockholm på twitter avslöjar hans värderingar; vad var det jag sa – äntligen.

http://mirror.wikileaks.info/

Annonser

6 kommentarer

Filed under Ledarskap, Politik, Retorik, Social media

6 responses to “Påverkar social media politik? Påverkar social media ledarskap?

  1. Påverkar sociala medier ledarskap? Ja! Sociala medier är å ena sidan ”bara” en uppsättning verktyg, som man som ledare kan och bör använda i sitt ledarskap. Men sociala medier representerar å andra sidan också något mer: en värdeförskjutning, där transparens, delaktighet och tillgång till information är en självklarhet. I en värld där konversationer om ditt företag, dina produkter och dig själv sker öppet och publikt påverkas ledarskapet i grunden. Ärlighet har till exempel alltid varit viktigt, men blir nu helt avgörande.

  2. Pingback: VD-kommentarer – 20 December 2010 | VD-BLOGG

  3. Pingback: Kommunchef kommenterar – 20 December, 2010

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s