Bok om virtuella möten aktuell!

Två artiklar i IDG visar på hur aktuella vi (jag och Tomas Falkman) är med den bok vi just nu skriver om virtuella möten (Liber under 2011). Vi tar i den upp såväl telefonkonferenser, webkameramöten och webmöten, för både företag och i utbildning.

Den ena artikeln handlar om e-learning. Hur det funnits i tio år, mest för att ersätta fysisk utbildning. Precis som det står i artikeln tror vi på kombinationen fysiskt-virtuellt. Även i en kurs man går fysiskt finns all anledning att plocka in det virtuella – att streama ut föreläsningar som man kan lyssna på när det passar, att ha virtuella seminarier mellan de fysiska möten med mera.

http://www.idg.se/2.1085/1.363225/comeback-for-e-learning

Intressant är också artikeln om SkipTrip. Hur många videokonferensanläggningar är det inte som står och dammar på företag för att någon del inte fungerar? Eller att huvudkontoret har fin utrustning, men inte de andra kontoren? Videkonferenser blir ju inte bättre än den svagaste länken. Detta var en smart tjänst – att hyra ut mötesrum. Så slipper man såväl inköp som underhåll.

http://www.idg.se/2.1085/1.363284/tekniken-bakom-videokonferensen

Idag har jag jobbat med en av fallstudierna i boken. Jag intervjuade en sekreterare i en ideell förening där man i styrelsen börjat med telefonkonferenser. Detta för att kunna träffas oftare, utan att det krävs så mycket. En sak kom upp, som jag inte tidigare tänkt på. Hur man genom att ha virtuella sammanträden istället för fysiska kan ha människor från olika geografiska lägen i en styrelse. En förening blir lätt annars en lokal förening, även om intresset är nationellt.

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ledarskap, Retorik, Social media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s