Brud & Bröllop! Brudgummen då?

Det var ett tag sen jag skrev i den här bloggen. Helt enkelt för att det varit mycket ett tag, främst privat. Som ett bröllop! Det var alldeles magiskt och underbart! Men också en del förväntningar och diskussioner. Jag upptäckte att jag bar på mer prinsessdrömmar än jag anat.

Dessa prinsessdrömmar är grogrunden till det utbud av bröllopstidningar som finns. De är som leksakskatalogernas sidor för flickor; rosa och glitter och tyll. Det är inte klokt vad man ska planera och bestämma. Det är färgskala; teman; klädstil; underkläder; vikt; bröllopskoordinator; typ av bröllop; och man. Ja, jag skriver man. För något som är gemensamt för tidskrifterna är att de är helt inriktade på oss brudar. Brudgummarna lyser med sin frånvaro. Några män finns med som modeller i tidskrifterna, därför att brudarna ska välja stil och kläder även till dem – för att de ska matcha brudklänningen. Genomgående i alla tidskrifter finns också berättelser om riktiga bröllop. Hur bruden planerat bröllopet, hur hon såg ut, vad som bjöds, hur hon träffade sin brudgum och hur fantastiskt lyckliga de var och lyckat allt var.

Amelias specialutgåva av bröllopstidning har i alla fall låtit detta avspeglas i namnet. Den heter Amelia Brud & Bröllop. För dessa tidskrifter handlar till majoritet om bruden, bröllopet kommer i andra hand.

Förutom tidskrifterna finns en rad sajter och forum på nätet där brudars ängslighet verkligen frodas. Hur ska ringen se ut? Buketten? Morgongåvan? Fotografierna?

Drömmar kostar. Största delen av tidskrifterna och sajten består av shoppingtips; klänningar, frackar, inbjudningskort, ljus, smink, parfym och väska till smekmånaden. Det går att ta fett betalt för känslor och önskad lycka!

Jag var en så lycklig brud på vår bröllopsdag och vårt bröllop var så lyckat! Inte för att det hade ett tema, en gigantisk budget eller en uttänkt färgskala. Utan för att vi hade familj och vänner som hjälpte oss att arrangera dagen och göra det till vad den blev. Det blev mer personligt och innerligt än vad någon bröllopskoordinator kunde ordnat. Framförallt för att bröllopet var något som min man och jag planerade och genomförde tillsammans efter bådas önskemål. När kommer tidskriften Brud, Brudgum & Bröllop?

http://www.brollopstorget.se/

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Näringsliv, Populärkultur, Social media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s