”Chef med makt eller vanmakt” – viktigt ämne, men fel panelmedlemmar

Svensk Chefsförening var arrangör. Deltog gjorde: Lena Dahlstedt, stadsdirektör, Nacka kommun. Heike Erkers, avdelningschef,  Arbetsförmedlingen. Stig Orustfjord, överdirektör, Försäkringskassan. Håkan Sörman, vd, Sveriges Kommuner och Landsting. Moderator, Anna D Öberg.

Chefer jobbar för mycket. Hela 67% funderar på att söka annat jobb. 74% är tillgängliga på telefon/e-post under semester. 20% tycker inte de får vila. Det här visar Svensk Chefsförenings studie.

Det finns mycket forskning om vilka vi rekryterar till/får bli chefer, det finns också en del om vilka som vill bli chefer och
varför. Det finns däremot mycket litet om varför man hoppar av som chef, eller varför man inte alls vill bli chef. Det här kommer vi säkerligen få fundera över en del i framtiden, eftersom yngre generationer uttrycker att de inte är
så pigga på chefspositioner. Sju av tio unga kvinnor enligt en undersökning av TNS/Sifo säger sig inte vilja vara i ledande ställning.

Därför var jag nyfiken på det här seminariet. Tyvärr blev det ingen vidare diskussion. Deltagarna som var med ville inte erkänna/hade det inte alls så här dåligt i sina organisationer/kommuner, särskilt Nackas chefer verkar ha det alldeles utmärkt. Så det blev liksom platt fall på diskussionen. Fel upplägg med deltagare i panelen? Synd på ett spännande ämne!

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/8297

http://www.akademssr.se/text/chef-med-makt-eller-vanmakt

http://www.svenskchefsforening.se/mobil/text/chef-med-makt-eller-vanmakt

 

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Ledarskap, Näringsliv, Politik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s