”Vem vinner på de sociala medierna?”

TV4 arrangerade seminarium med denna spännande rubrik. Proffspratare som ledde och deltog: Malou von Sivers, Thomas Mattsson, Alex Schulman, Niklas Pihlblad från media och politikerna Rossana Dinamarca, riksdagsledamot (V), Helene Odenjung, kommunalråd (FP).

Som sagt, spännande rubrik. Några intressanta inlägg – att FB blir mer privat än twitter. Att twitter inte fungerar när den används som megafon, utan ska innehålla dialog, enligt Dinmarca.

Tyvärr blev det ”bara” tyckande och erfarenheter. ”Det är ju fler som är på FB än på twitter”. Jasså? Hur många fler då? Vilka då? Visst blev det en del bra prat ändå – det var ju proffs som var där. Men jag saknade ett innehåll. Alex Schulman fick berätta vad, hur mycket och varför han twittrar. Men frågan vem tjänar på det kom inte upp. Förutom hans eget varumärke?

Kanske blev det som mest intressant när diskussionen kom upp om relation mellan ”gammelmedia” och ”social media”. Schulman använder det som ett sätt att hitta i gammelmedia, en nyhetsinsamlare. Om någon hänvisar till en artikel som verkar intressant, så går Schulman dit. Twitter är därmed en tidssparare och ett filter.

Intressant är också  hur twitter blivit ett sätt för politiker att nå ut (Dinmarca) och hur journalister kan nå politiker direkt utan pressekreterare (Pihlblad). Twitter har blivit ett sätt att korta avstånd och öka kommunikation.

http://www.nyheterna.se/tv?videoid=1750056&treeId=5050101

http://www.almedalsveckan.info/event/user-view/9416

http://medier-journalistik.se/journalism/alex-schulman-och-anders-pihlblad

Annonser

Lämna en kommentar

Filed under Politik, Populärkultur, Retorik, Social media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s